Οδηγίες φροντίδας και συντήρησης κοσμημάτων

Οδηγίες φροντίδας και συντήρησης κοσμημάτων από ασήμι 925 χωρίς επιμετάλλωση

Τα ασημένια κοσμήματα Eva Neofytou κατασκευάζονται από ασήμι 925 με τη μέγιστη φροντίδα και προσοχή, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό.

Παρόλα αυτά, το ασήμι 925 είναι ένα κράμα μετάλλων το οποίο σταδιακά οξειδώνεται επιφανειακά (μαυρίζει) με την πάροδο του χρόνου, καθώς τα κοσμήματα εκτίθενται στον ατμοσφαιρικό αέρα. Έχει παρατηρηθεί ότι η οξείδωση εμφανίζεται λιγότερο σε κοσμήματα που φοριούνται, σε σχέση με αυτά που παραμένουν αποθηκευμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βεβαίως, μαύρισμα μπορεί να παρατηρηθεί ακόμα και όταν τα ασημένια κοσμήματα φοριούνται συστηματικά και αυτό οφείλεται συχνά στη σύσταση του ιδρώτα ή σε καλλυντικά προϊόντα σώματος και αρώματα.

Για τη διατήρηση της αρχικής λάμψης των κοσμημάτων, απαιτείται συστηματική φροντίδα και συντήρηση. Για το λόγο αυτό, συστήνεται να αποθηκεύονται σε βελούδινα ή βαμβακερά πουγκάκια ή/και αεροστεγή σακουλάκια. Με αυτό τον τρόπο περιορίζεται η έκθεσή τους στον ατμοσφαιρικό αέρα. Η αποθήκευση των σκουλαρικιών να γίνεται σε διαφορετικά πουγκάκια προς αποφυγή της μεταξύ τους τριβής. Στα μενταγιόν με αλυσίδα, ένα μέρος της η αλυσίδας μπορεί να διατηρείται έξω από το πουγκάκι, ώστε να μην τρίβεται με το υπόλοιπο κόσμημα.

Για ένα άμεσο και πρακτικό φρεσκάρισμα των ασημένιων κοσμημάτων, συστήνεται ελαφρύ τρίψιμο με μαλακή οδοντόβουρτσα ή πανί και οδοντόκρεμα που περιέχει σόδα. Κατάλληλες είναι επίσης οι κρέμες καθαρισμού ασημένιων κοσμημάτων που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Στη συνέχεια το κόσμημα σαπουνίζεται με ήπιο υγρό σαπούνι, ξεπλένεται με χλιαρό νερό και στεγνώνεται καλά με μαλακό πανί.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτές οι μέθοδοι καθαρισμού κοσμημάτων δεν ενδείκνυνται για επίχρυσα κοσμήματα ή κοσμήματα με πατίνα, γιατί αφαιρούν εξολοκλήρου την επιχρύσωση και την πατίνα.

Οδηγίες φροντίδας και συντήρησης κοσμημάτων από ασήμι 925 με επιμετάλλωση

Τα ασημένια επιμεταλλωμένα κοσμήματα Eva Neofytou κατασκευάζονται από ασήμι 925 και έχουν επικάλυψη σκληρής επιμετάλλωσης.

Επιμετάλλωση των κοσμημάτων χαρακτηρίζουμε την επικάλυψή τους με μια λεπτή ή χοντρή στρώση πολύτιμου μετάλλου, η οποία γίνεται για αισθητικούς λόγους ή λόγους προστασίας.

Παράγοντες όπως, η τριβή των κοσμημάτων με το δέρμα ή με άλλα κοσμήματα, ο ιδρώτας, τα χημικά καλλυντικά προϊόντα και αρώματα, το νερό της θάλασσας και της πισίνας, τα απορρυπαντικά, το καυσαέριο, η υγρασία αλλοιώνουν ή αφαιρούν από το κόσμημα την επιμετάλλωσή του.

Η συστηματική φροντίδα των κοσμημάτων με επιμετάλλωση, θα παρατείνει το χρόνο ζωής της επιμετάλλωσης και θα διατηρήσει τη λάμψη τους. Παρόλα αυτά, η φθορά της επιμετάλλωσης κατά τη χρήση των κοσμημάτων είναι αναπόφευκτη.

Συστήνεται η καθημερινή αποθήκευσή τους σε βαμβακερά πουγκάκια (όχι βελούδινα ή συνθετικά), σε συνδυασμό με αεροστεγή σακουλάκια εάν πρόκειται για μακροχρόνια αποθήκευση. Η αποθήκευση των σκουλαρικιών να γίνεται σε διαφορετικά πουγκάκια προς αποφυγή της μεταξύ τους τριβής. Στα μενταγιόν με αλυσίδα, ένα μέρος της η αλυσίδας μπορεί να διατηρείται έξω από το πουγκάκι, ώστε να μην τρίβεται με το υπόλοιπο κόσμημα.

Το πλύσιμο κατά διαστήματα με χλιαρό νερό και ήπιο υγρό σαπούνι και καλό στέγνωμα με μαλακό πανί, βοηθάει στην απομάκρυνση των ρύπων από την επιφάνεια των κοσμημάτων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα προϊόντα καθαρισμού ασημένιων κοσμημάτων που κυκλοφορούν στο εμπόριο και τα σκευάσματα που περιέχουν σόδα, δεν ενδείκνυνται για τα κοσμήματα με επιμετάλλωση, καθώς αφαιρούν εξολοκλήρου από το κόσμημα την επιμετάλλωση.

Η ροζ επιχρύσωση παρουσιάζει μια ιδιαίτερη προδιάθεση για οξείδωση (μαύρισμα) λόγω της σύστασής της και σε αυτή την περίπτωση κοσμημάτων, η σωστή φροντίδα και φύλαξη κρίνεται ακόμα πιο επιτακτική.

Απευθυνθείτε στο εργαστήριό μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείτε σχετικά με τη συντήρηση και φροντίδα των κοσμημάτων σας.

Αναλαμβάνουμε την πλήρη αποκατάσταση της φθοράς των κοσμημάτων σας, την επισκευή τους και την επαναφορά τους στην αρχική τους κατάσταση. Επικοινωνήστε μαζί μας για να εκτιμήσουμε το κόστος της επισκευής.